Csillagszerző Matematikaverseny

Nagy Csenge, V.C. osztályos tanuló, sikerrel képviselte iskolánkat a Nagyváradon megszervezett országos Csillagszerző Matematikaversenyen, 2018. május 18-20 között. Gratulálunk neki és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

         Csenge szemével a verseny:

         „Az elmúlt három nap nagyon izgalmas és élménydús volt, hiszen ez volt életem első országos versenye, méghozzá matekből.

Az indulás előtt egy picit izgultam, mert még senkit sem ismertem, viszont út közben szereztem két barátnőt. Aznap, még egy elképesztő megnyitón is részt vettünk, ahol aki akarta megmutathatta, hogy a matek mellett másban is van tehetsége.

A verseny miatt nem izgultam annyira, már így is rendkívüli helyzetben éreztem magam, hogy kiváló matekesekkel mérhettem össze tudásomat. A verseny után változatos, színes, mókás programok következtek. A leglátványosabb a „Leonardo da Vinci masinái” tárlat volt a Körösvidéki Múzeumban. Életre kelti a Leonardo da Vinci által megálmodott szerkezeteket. Este felejthetetlen táncházban voltunk. Reggel az eredményhirdetés következett, majd pakoltunk és indultunk haza.

Nagyon örülök, hogy eljöhettem és részt vehettem ezen a pár csodálatos napon, soha de soha nem fogom elfeledni”

                            Nagy Csenge

Segesvári verseny

 Versenyeredményeink: „Din cufărul de nestemate al proverbelor și zicătorilor”

A segesvári „Aurel Mosora” Általános Iskola felhívására, megyei versenyen vettek részt kisiskolásaink. Ez alkalommal szólásokat, közmondásokat kellett megjelenítsenek rajzban vagy irodalmi alkotások készítésével. Íme dicséretes eredményeink:

Képzőművészeti alkotások:

I.Díj:

Tordai Jázmin- II.B, Dénes Anita- III.A, Sepsi Dóra-Tímea- IV.A

II.Díj:

Szurkos Máté- Előkészítő A, Péter Károly-Krisztián- I.A, Balogh Boglárka- I.B, Chiperi Péter- II.A, Táncos Boróka-IV.B

III.Díj:

Pálfi Dorka- Előkészítő B               

Irodalmi alkotás:

II.Díj: Lukács Timea-III.B

Karda Margit

Interdiszciplináris nevelési projektek eredményei

Mangalia, Școala Gimnazială nr.3

Interdiszciplináris nevelési projektekben vettek részt tanulóink, ahol munkáikkal kimagasló eredményeket értek el. Gratulálunk!

 

Az ember jogai gyerekszemmel (Drepturile omului prin ochi de copil)

I.helyezés: Csoma László – Előkészítő A, Pujkon Anita II.A, Vass Zsanett II.A, Dénes Anita III.A

II.helyezés: Kovács Dóra –Előkészítő A, Sepsi Csenge-Réka Előkészítő A, Vári Tamara I.A, Chiperi Péter II.A, Benkő Andrea IV.A

Dicséret: Szilveszter Jázmin I.A,  Máthé Kitti III.A

 

Erőszak az iskolában (Fenomenul violenței în școală)

Dicséret: Péter Viola-Zsuzsánna I.A osztályos tanuló

Karda Margit

Keresztúr nevű települések VII. Diáktalálkozója

Május 13-15. között zajlott a Keresztúr nevű települések VII. Diáktalálkozója. Három országból 16 csapat volt jelen és versenyzett.

Az első találkozó ötlete és házigazdája Székelykeresztúr volt.

A diákjaink – mint mindig – jól szerepeltek, negyedik alkalommal is megszerezve az I. helyet. A csapat tagjai: Pál Orsolya Tímea, Berei Tamás és Kuti Martin.

A gyerekek meglátogatták Marosvásárhely nevezetességeit, a Teleki Tékát, Kultúrpalotát és a református vártemplomot. Nyárád mentén a Bekecs-tetőre túráztunk, ahol a helyiek bemutatták történelmi és idegenforgalmi látványosságaikat nem feledkezvén meg a gasztronómiáról sem.

A verseny nagyszerű szervezéséért köszönet a maroskeresztúriaknak!

Simó Béla tanár

Alfa és omega fizikaverseny, döntő, Székelyudvarhely, 2018

A három levelező fordulón elért pontszámok alapján, a benevezett hat tanulóból ketten kaptak meghívást a május 12-én, Székelyudvarhelyen tartott döntőre: Baksa Andrea és David Mark. Andrea dicséretben részesült, Mark a keresztúri hetedikesek közül lett a legjobb. Gratulálunk!

Részletek ITT

Bernád Rozália

 

Elsősegélynyújtás

Május 5-én került megrendezésre a Hozzáértő Szanitécek elsősegély verseny megyei szakasza Gyergyószentmiklóson. Iskolánkat VII. B osztályos tanulók képviselték: Berei Tamás, David Mark, Kedei Zalán, Nistor Orsolya és Takács Boglárka. Ők  III. hellyezéssel és rengeteg tapasztalattal tértek haza az izgalmas és fordulatokkal teli versenyről. A versenyzők tudnának segíteni különböző helyzetekben, például gázmérgezés, áramütés, gázolásos baleset, szúrt sebek ellátása esetén és számíthatnánk rájuk akkor is, ha újraélesztésre lenne szükség.

Gratulálunk nekik!

Turoczi Andrea

Kenguru angol nyelvi verseny

2018. március 3-án a Petőfi Sándor Általános Iskola III-VIII. osztályos tanulói szép számban vettek részt az angol kenguru versenyen, amelyet az iskola angol szakos tanárai szerveztek meg az iskolánkban. 

Mindenki ügyesen teljesített, különösen a következő diákok:

III. A: Nagy Tamás Roland, Fazakas Kincső, Lőrincz Henrietta, Demeter Melinda, Máté Kitti
III. B: Jártó Roland 
IV. A: Szőke Annabella, Kövecsi Kata
IV. B: Baksa Zalán, Major Alpár, Pável Tamás, Andrási Zsófia
V. B: Antal Timea, Szőcs Katalin- Boglárka
VI. B: Fülöp Alpár, Gyarmathy Dávid, Kacsó Dániel, Burszán László- Krisztián
VI. C: Berei Dávid, Paniti Péter, Szabó Dóra- Ágnes, Rácz Izabella
VII. B: Joó Kamilla, David Mark, Táncos Dorottya, Pál Orsolya-Timea
VII.C: Albert Loránd
VIII. C: Csomor Attila, Orosz Rita –Viktória, Lőrentz Előd, Pavel Cristian

A verseny angol nyelvű szövegértési, logikai, általános műveltségi kérdésekből állt, egy országos egységes verseny keretében. Gratulálunk a résztvevőknek!

Fekete Erika, angol szakos tanár

Regemondó vetélkedő

“SZÓL A REGE ŐSI MÓDRA”

         Az elmúlt hétvégén 45 harmadikos kisdiák múltidéző regélését hallgathattuk a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban, a X. születésnapját ünneplő országos regemondó vetélkedőn.

         Tartalmas, színvonalas rendezvénysorozat részesei lehettünk. Megtapasztalhattuk a telő idő csodáját, igazi szellemi értékekkel gyarapodva.

         A lelkes szervező pedagógusközösségnek köszönhetően, gazdag programban volt részünk. Görgény völgyi kiránduláson vettünk részt, meglátogatva a vidék történelmi nevezetességeit. A görgényszentimrei református templomban a marosvásárhelyi Fagyöngy citerazenekart, majd az Eufónia pedagóguskórust hallgathattuk, akiknek éneklésébe is bekapcsolódhattunk. Görgényüvegcsűrön a helyi iskola tanulói népi táncokkal kedveskedtek, majd énekes, zenés játékba hívták a vendég gyerekeket is.

       A vasárnapi záróünnepségen került sor a díjkiosztásra, ahol kiderült, hogy az Udvarhelyszéket képviselő Mátéffy Anna, iskolánk III.B osztályos növendéke, színvonalas regemondó teljesítményéért országos III. díjban részesült. Gratulálunk neki!

                                                                           Győri Zsuzsanna, tanítónő

Mesemondó verseny

Március 28-án szervezték meg huszonegyedik alkalommal Szentábrahámon "Az édesanyátok nyelvét nem szabad elfelejteni" jeligés mesemondó versenyt. A körzeti versenyen Mátéffy Anna, III. osztályos tanuló II. helyezést; Fodor Boróka, VII.osztályos tanuló III. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyzőknek! Büszkék vagyunk rájuk!

Kacsó Anna

Monda- és regemondó verseny

Gratulálunk Mátéffy Anna, III. B osztályos tanulónak, aki március 9-én a székelyudvarhelyi Monda- és regemondó verseny megyei szakaszán I. helyezett lett.

Májusban ő képviseli majd Udvarhelyszéket a vetélkedő országos szakaszán.

Győri Zsuzsanna, tanítónő

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Szeptember 2018
V H K Sz Cs P Szo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Keresés

Névnap

2018. szeptember 21. péntek
Máté, Mirella
A Nap kel 06:35-kor,
nyugszik 18:52-kor.

Holnap
Móric
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

3565438
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
526
811
5766
6436
17949
39512
3565438

Előrejelzés
960

2.64%
1.63%
1.19%
0.19%
0.04%
94.32%
Online (15 minutes ago):17
17 guests
no members

IP:54.225.59.14
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3