Országos Kriza János Mesemondó Verseny

Szász Sarolt ( II. A) és Berei Tamás ( VII. B ) tanulók a Kriza János Országos Mesemondó Versenyen vettek részt a hétvégén. Nagyon szép eredménnyel tértek haza, hiszen Sarolt dicséretet, Tamás pedig I. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyzőknek, büszkék vagyunk rájuk!

Kacsó Anna

XIX-SZER A MESÉK SZÁRNYÁN

         Idén, október 21-én újra kis meseértők találkoztak Székelyudvarhelyen. Az országos rangú verseny megyei elődöntőjén 64 csapat iparkodott tudását bizonyítani. Iskolánkat a következő tíz csapat képviselte:

KATICÁK- II.A: Balázs Boróka, Zsidó Ágota, Lőrinczi Sebastian, Kiss Boglárka;

PILLANGÓK- II.A: Takács Botond, Bedő Noémi, Bota Milán, Orosz Anita;

CSILLAGOK- II. A: Pujkon Anita, Burszán Dávid, Chiperi Péter, Dénes Oszkár;

PINDURKÁK - II:B: Fodor Roland, Györfi Tamás, Neațu Carmen Nikoletta, Tordai Jázmin;

PÁRDUCOK - III.A: Dénes Anita, Kelemen Márk, Nagy Tamás Roland, Péter Annabella;

OROSZLÁNOK- III.A: Demeter Melinda, Kacsó Gábor, Lőrincz Henrietta, SzilveszterAttila;

MICIMACKÓK- III.A: Andrási Norbert, Fazakas zalán, Fazakas Kincső, Szécsi Kriszta;

MESKETE - III.B: Csifó Kincső-Vivien, Jártó Roland, Mátéffy Anna, Petrea-Geréb Dávid;

TÖRPÉK- IV.B: Andrási Zsófia, Táncos Boróka, Major Alpár, Anton-Demeter Kristóf-Daniel;

MOSOLYGÓ ALMÁK- IV.B: Baksa Zalán, Pavel Tamás, Deák Bence-Levente, Dobos István.

         A következő fordulóra a MESKETE, a PÁRDUCOK, a MICIMACKÓK, a TÖRPÉK és az OROSZLÁNOK jutottak tovább. Rájuk újabb felkészülés vár, gratulálunk nekik, de minden résztvevő dicséretet érdemel lelkiismeretes munkájáért.

 

                                                                                                   Győri Zsuzsánna 

Killyéni Imre Labdarugó Torna

           Október 13-án 2 órától került sor az Orbán Balázs Gimnázium által meghirdetett Labdarúgó Tornára, amit immár 24. alkalommal szerveztek meg, a 2004-es korosztály illetve 2004 után születettek számára. A Petőfi Sándor Iskola diákjai 14-en képviselték az iskola futballcsapatát. Vezető tanáruk Balázs Gábor Zoltán testnevelő tanár.

A labdarúgó tornán 6 csapat vett részt környékbeli iskolákból illetve a szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános iskola. A csapatokat két csoportba sorsolták ahol három-három csapat mérkőzött meg egymással. Az A csoportban székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium kiemelt csapatként, a  kobátfalvi Gálfi Sándor Általános Iskola valamint a siménfalvi Marosi Gergely Általános Iskola. A B csoportban A Petőfi Sándor Általános Iskola volt kiemelt csapat, a szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, valamint a szentábrahámi Benedek Elek Általános Iskola csapatai mérkőztek meg egymással.

A nyitó mérkőzést a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai kezdték a szentábrahámi Benedek Elek Általános Iskola diákjaival. A félidőben még csak 1-0-ra vezettek a Petőfis diákok, de a végére 6-0-ra verték ellenfelüket. A második meccsnek már tétje volt, mivel ez jelentette a döntőbe jutást a Petőfis diákoknak, vagy a győzelem esetén a szolnoki iskolának. Egy döntetlent eredményező félidő után a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai 4-1-es arányban legyőzték szolnoki ellenfelüket, ami a szolnoki csapat számára a harmadik helyért való küzdelmet jelentette. A másik ágon az Orbán Balázs Gimnázium diákjai jutottak a döntőbe. A harmadik helyért a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános iskola diákjai a kobátfalvi Gálfi Sándor Általános Iskola diákjaival küzdöttek. A szolnoki csapat az utolsó percben született góljával megnyerték a mecset, így ők léphettek a dobogó utolsó fokára.

A döntő mérkőzést a két keresztúri iskola futballcsapatai játszhatták, amit már az utóbbi évek évtizedei során megszoktak a környékbeli iskola vezető tanárai. A döntő mérkőzés első félideje elég kiélezett volt, hol a petőfis hol az OBG-s diákok veszélyeztették az ellenfél kapuját. Az első félidő végén az eredményjelző 0-0-át mutatott. A második félidőben a Petőfis diákok összekapták magukat és szép játéknak köszönhetően 7-0 arányban elhódították a XXIV. Killyéni Imre kupát.

            A torna gólkirálya a hetedikes Kedei Zalán lett, aki hétszer zörgette meg az ellenfél hálóját.

 

Balázs Gábor Zoltán

Kínai festészeti/rajz verseny

“Rajzold meg az otthonod, álmodd meg a jövődet” címmel hírdetett festészeti/rajz versenyt Kína Wuxi tartománya és Jiangsu város Radio-Tv társasága, melynek célja a barátság ápolása azon fiatalok között, akik Jiangsu város 13 partner településén élnek, szerte a világon. Több mint 10 000 pályamunka/rajz közül Hargita megye 6 tanulóját díjazták 2017. szeptember 28-án Jiangsu városában, Kínában. Köztük volt Jánosi Noémi, iskolánk I.A osztályos tanulója, akit Simó Ildikó igazgató kísért el.

A Hargita megyei Kínai-Román ház szervezésében történt látogatás alkalmával a díjazási ceremónia mellett sor került a 6,5 milliós lakosságú Wuxi városában levő  Fengying Primary School Wuxi és iskolánk, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola közötti együttműködési szerződés aláírására is.

A Kínában töltött idő alatt Peking, Wuxi és Nanjing városok néhány nevezetességét is meglátogattuk: Wuxi hatalmas Buddha szobrát és környékét, a Nanjingi Természetrajzi Múzeumot, a Nanjingi Radio-Tv tarsaság épületét, stúdióit (mely Kínában a legnagyobb), Pekingben a Mennyország Templomát, a Tiltott város egy kis részét, a Tinanmen teret, a Ming és a Ding dinasztiák sírhelyét, a pekingi állatkertet és Akváriumok házát, a Kínai Nagy Falat. Nagy élmény volt betekintést nyerni a mienktől nagyon eltérő hagyományokkal, szokásokkal, kultúrával bíró világrész egy kis szeletébe, részt venni a nagyszabású díjkiosztó rendezvényen, jelen lenni két kínai iskola egy-egy tanóráján és részesülni Wuxi tartomány vezetőinek vendégszeretetében!

 

Simó Ildikó, igazgató

Alfa és omega fizikaverseny, döntő

Baksa Andrea megnyerte a 7. osztályosok versenyét május 6-án, Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Elméleti Líceumban. Dicséretben részesültek a nyolcadikosok közül: Egyedfi Tamás, Gálfi Kitti, Simófi Levente és Lukács Kamilla.

A döntőbe,  három levelező forduló után, mind a tíz Petőfis diák bejutott, ahol Maros, Kolozs, Kovászna, Brassó és Hargita megye diákjaival mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A diplomaosztásnál legtöbbször a mi iskolánk neve hangzott el, köszönet érte a csapatnak! http://bernad-r.blogspot.ro/2017/05/alfa-es-omega-fizikaverseny-donto.html

 

Bernád Rozália

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Székelykeresztúrról, a PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA három diákját hívták meg a Zrínyi Ilona matematikaverseny eredményhirdető ünnepélyére Csíkszeredába, 2017.március 14-én. Nagy Tamás Roland, II.A (tanítója Máté Aliz), Jártó Roland, II.B (tanítója Győri Zsuzsánna), valamint Kovács Tamás, IV.A (tanítója Karda Margit) tanulókat a megyei versenyen elért kitűnő eredményeikért díjazták. Nagy Tamás Roland a másodikosok közül megszerezte a megyei II.helyezést, így meghívást kapott a Debrecenben sorra kerülő országos döntőre.

Ügyesek voltatok, nagyon büszkék vagyunk rátok! Nagy Tamás Rolandnak sikert és kitartást kívánunk a következő megmérettetéshez!

 

Karda Margit

Öveges József fizikaverseny

Egyedfi Tamás bejutott az Öveges József fizikaverseny erdélyi döntőjébe!

Az eredmény azért is kiemelkedő, mert ő az egyetlen a döntőbe jutó, 13 nyolcadikos diák közül, aki kis iskola diákjaként jutott tovább, és Hargita megyei első. Versenytársai nagy nevű, városi gimnáziumok tanulói. Bebizonyította, hogy szorgalommal lehetséges a siker. Tavaly az iskolatársa, Simófi Levente megnyerte a döntőt, magas mércét állítva. Sok sikert kívánunk az április 8-án, Marosvásárhelyen sorra kerülő döntőre! Részletek: http://bernad-r.blogspot.ro/2017/03/egyedfi-tamas-bejutott-az-oveges-jozsef.html

Bernád Rozália

Kányádi Sándor szavalóverseny

Nagy volt a készülődés az elmúlt időszakban. Iskolánk rengeteg kisdiákja kóstolgatta Kányádi Sándor, László Noémi, Kovács András-Ferenc kedves gyermekverseit. Az iskolai szakasz után, a legügyesebbnek bizonyuló tanulók képviselték iskolánkat a körzeti szavalóversenyen. Becsületesen megállták helyüket, a következő helyezéseket megszerezve:

Előkészítő – I. osztályos korcsoport: I. hely - Zsidó Ágota  I. A, dicséret – Berei Botond E. B

II. – III. osztályos korcsoport: I. hely – Benkő Ádám III. A

A készülődés tovább folytatódik, hiszen március 17-én a megyei versenyen mutatják be verseiket. Sok sikert!

 

Horváth Gizella

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

November 2017
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Keresés

Névnap

2017. november 21. kedd
Olivér
A Nap kel 07:04-kor,
nyugszik 16:09-kor.

Holnap
Cecília
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

1927473
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
1859
3770
8604
29944
96524
169548
1927473

Előrejelzés
4872

3.10%
1.55%
0.82%
0.26%
0.04%
94.23%
Online (15 minutes ago):36
36 guests
no members

IP:54.198.210.67
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3