Fuss Neki!

FussNekiFussNeki!Fuss Neki!

MEGFUTOTTUK! 

Iskolánk immár 3. alkalommal vett részt a „Fuss neki!” mozgalomban a „ Digitális korszak digitális eszközökkel 3” projekttel. Az előző évek célja az intézményünk digitális eszköztárának bővítése volt.

Az idén egy másik fontos célt is kitűztünk magunk elé. Egy féltetős lefedést szeretnénk megvalósítani a Timafalvi alegységnél, mivel a mostani egészségügyi szabályok korlátozó intézkedései miatt diákjaink rossz idő esetén kevesebbet lehetnek friss levegőn. Ez a tető több mint 100 kisdiáknak biztosítaná naponta a friss levegőn való tartózkodás lehetőségét, illetve helyet adna a tornaóráknak is.

Ezért vállaltuk az idén is a futást, és úgy tűnik, hogy közösen sikerült ezt megvalósítani!

E cél megvalósításában nagyköveteink segítettek, akik megmozgatva közösségi hálóikat támogatókat kerestek cégek, magánvállalkozók és fizikai személyek között. Ennek a megfeszített munkának az eredménye, hogy a 24 benevezett alapítvány közül iskolánk Pro Educatione Keresztúr Egyesülete teljesített az idén a legjobban.

Ezért köszönet Önöknek és nektek kedves gyerekek, szülők, ismerősök, külhoni és hazai barátok!!!

Göllner Enikő Emese, Takács Katalin

Nyáron érkezett oklevelek kémiából

A járvány miatt elmaradt a március 28-ra tervezett erdélyi döntője a Hevesy György kémiaversenynek, ahová két diákunk is bejutott, csodálatos módon, ugyanabból az évfolyamból, különböző osztályokból! A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság a nyáron postázta a megyei legjobbak okleveleit. Gratulálunk a lányoknak, és búcsúzunk tőlük. Anna az Orbán Balázs Gimnáziumban, Noémi a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban folytatja tanulmányait. Sok sikert, és további szép eredményeket kívánunk!

Bernád Rozália

Zrínyi Ilona Matematikaverseny és Internetes Matematikaverseny

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány által szervezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszán iskolánk 46 diákja vett részt. Kiváló teljesítményt ért el Nagy Tamás-Roland (V. B), aki II. díjat kapott és Kovács Tamás (VII. B), aki dicséretben részesült. Nagy Tamás-Roland ezzel a nagyszerű eredményével bejutott az országos döntőbe.

A matematika népszerűsítése céljából meghirdetett, 8 fordulóból álló Internetes Matematikaversenyre iskolánkból 27 tanuló nevezett. A résztvevők a Kárpát-medence számos településéről jelentkeztek. A legeredményesebb versenyzők listáján, melyet közzétettek a Mategye Alapítvány honlapján, iskolánk három diákja szerepel: Nagy Tamás-Roland (V. B) 93%-os, Dénes Anita (V. B) 92%-os és Petrea-Geréb Dávid (V. C) 58%-os teljesítménnyel.

Gratulálunk minden résztvevőnek! A következő tanévre is eredményes és örömteli matekezést kívánunk mindenkinek!

Major Margit és Kányádi Timea tanárnők

Élhető Föld

ÉLHETŐ FÖLD címmel, megyei pályázatot  hirdetett a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola, melyre kisdiákjaink is beneveztek. A kisebbek rajzokban jeleníthették meg gondolataikat, érzéseiket, meglátásaikat a témával kapcsolatosan. Íme az eredmények: II.helyezés – Klein Tamara (I.B), Szurkos Máté (II.A); III.helyezés – Hegyi Barbara (E.A), Derzsi Hajnal (II.B).

A IV-ik osztályosok irodalmi alkotásaikban fejezték ki, hogy mit gondolnak, és mit tehetnek azért, hogy Földünk élhető legyen. Büszkélkedhetünk Bokor Balázs (IV.B) I.helyezést nyert alkotásával, valamint Bedő Noémi (IV.A) III.helyezést elért munkájával.

Mindannyiuknak gratulálunk!

Karda Margit

Concurs zonal - Körzeti szavalóverseny

A Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban szervezték meg március 4-én, a Kányádi Sándor szavalóverseny körzeti szakaszát. Iskolánkból 7 tanuló vett részt, kiválóan teljesítettek mindannyian, ezért dicséret illeti őket. Eredmények:

II-III. osztályosok korcsoportjából:

Hegyi József (II.A o.)– I. díj, Balog Boglárka(III.B o.) – II.díj 

IV. osztályosok korcsoportjából:

Szász Sarolt (IV.A o.) – I.díj

Gratulálunk nekik és további sikeres versmondást kívánunk a megyei szakaszon!

Karda Margit

Vidám Versek Versmondó Versenye

Február 27-én, Székelyudvarhelyen,a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei szakaszán, iskolánkat két kisdiák képviselte: Kövecsi Dorka II.A valamint Zsidó Ágota IV.A osztályos tanulók. A  III-IV. osztályosok korcsoportjából  Zsidó Ágota I.helyezést ért el, így az országos versenyen is bizonyíthatja tehetségét. Gratulálunk a versenyzőknek!

Karda Margit

Csillagszerző Matematikaverseny

A Gyergyóújfaluban megszervezett Csillagszerző Matematikaverseny megyei fordulóján iskolánkból négy tanuló vett részt: Nagy Tamás Roland (V.B) I. díj, Nagy Csenge (VII.C) II. díj, Andrási Norbert (V.B) dicséret, Major Alpár (VI.C) dicséret. 

Nagy Tamás Roland és Nagy Csenge tanulók képviselik iskolánkat az országos szakaszon.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Kányádi Timea

XXX. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny

Március 7-én iskolánk nyolc tanulója először vett részt a Hermán Ottó biológia vetélkedő erdélyi szakaszán, ami Kolozsváron a Sapentia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen negyedszer került megszervezésre, ahol 60 tanuló vett részt 16 iskolából. A fáradságos utazást kárpótolták a szervezők által biztosított érdekességek és meglepetések, melynek köszönhetően a kellemes fogadtatáson kívül betekintést nyertünk az egyetem fizika, kémia és biológia laboratóriumaiba, a stúdió terembe, a könyvtárba, ahol gyönyörű kilátás mellett tanulni is lehet. Részt vehettünk egy biotechnológiával kapcsolatos előadáson, ahol fluoreszcens fehérjét és az ezt termelő baktériumot is kézbe foghattuk és megfigyelhettük. Míg az eredményre vártunk, megnéztük Kolozsvár nevezetességét, a Mátyás teret. Diákjaink szép eredményt értek el: Antal Tímea a hetedikesek közül különdíjban részesült, a nyolcadikosok kategóriájában, Gyarmathy Dávid különdíjat, Farkas Tamara Tekla III. díjat nyert el. Az összes résztvevő diáknak gratulálok felkészülésükért és fáradságos munkájukért!

Hatos Anna Zsuzsánna biológia szakos tanár

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

A Csíkszeredában megszervezett magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulóján iskolánkból három tanuló vett részt:

-  Demeter Melinda (V. B)

-  Sepsi Dóra (VI. B)

-  Rácz Izabella (VIII. C)

A megmérettetésen Rácz Izabella dicséretben részesült.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Ladó Orsolya és Kacsó Anna

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Október 2020
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

Névnap

2020. október 24. szombat
Salamon
A Nap kel 07:23-kor,
nyugszik 17:46-kor.

Holnap
Blanka, Bianka
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika


Warning: Division by zero in /homes/petofiai/public_html/modules/mod_zt_visitor_counter/helper.php on line 74
8131982
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
2174
8506
55044
36699
185901
129444
8131982

1.30%
4.12%
1.19%
0.18%
0.11%
93.10%
Online (15 minutes ago):82
82 guests
no members

IP:18.207.102.38
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3