Vargabetű

Iskolánk harmadik és negyedik osztályos tanulói az idei tanévben is részt vettek kunszentmiklósi testvériskolánk, a Varga Domokos Általános Iskola és AMI által szervezett „Vargabetű” tanulmányi versenyen, matematikából és magyar nyelv és irodalomból. Iskolánkat 6 harmadik osztályos és 6 negyedik osztályos tanuló képviselte. Mindannyian kitünően teljesítettek.

Díjazottak:

Nagy Tamás Roland III.A oszt.  I. helyezés matematikából, felkészítő tanító: Máté Aliz

Benkő Andrea IV.A oszt.          I. helyezés matematikából, felkészítő tanító: Borbély Júlia

Sepsi Dóra- Tímea IV.A oszt.  V. helyezés magyar nyelv és irodalomból, felkészítő tanító: Borbély Júlia

Gratulálunk nekik, és további sok sikert kívánunk!

 

Borbély Júlia, tanítónő

Szeretnétek segíteni a madaraknak?

December hónap folyamán a székelyudvarhelyi RDE Hargita Srl madáretető vagy madárodú készítő versenyt hírdetett óvodás és iskolás korú gyermekeknek. A madáretetőket szelektív hulladékból vagy már megunt tárgyakból kellett elkészíteni.

 A IV.A osztály tanulói is lelkesen fogtak munkához és ötletesebbnél ötletesebb alkotásokat készítettek. A zsűri különdíjjal jutalmazta szorgalmukat, kreativításukat. Az osztály egy társasjátékot kapott, amit a szervező cég ügyvezető igazgatója és munkatársai adtak át. Köszönjük!

 

Borbély Júlia, tanítónő

Mártonffi János Lány Kézilabda Kupa, Szentegyháza

2017.december 7-én iskolánk 5-6 illetve 7-8 osztályos lány tanulói részt vettek Szentegyházán a Mártonffi János Kézilabda Kupán. Mindkét korosztályban nyolc-nyolc csapat küzdött a helyezésekért.

         Résztvevő csapatok: Mártonffi János - Szentegyháza, Gábor Áron - Szentegyháza, Barót, Szentmárton, Almás, Keresztúr, Szováta, Oklánd, Máréfalva

         A játék színvonalát tekintve az általános iskolákra jellemző tudásszint volt látható, egy csapat lógott kifelfele a mezőnyből, Szováta. Ezen lányok másodikos koruk óta heti három edzésen vesznek részt és már számtalan tornán túl vannak, ez meg is látszott a játékukon, és hogy mindkét korosztályt simán megnyerték. Míg más csapatoknak ez volt az első hivatalos rendezvényen való részvétel. A hangulat adott volt, reggel 8-tól délután 5-ig mindent a játék zaja, a sportcsarnoki hangulat járt át.

         Végső helyezések:

5-6: I hely: Szováta , II hely: Mártonffi János-Szentegyháza, III. hely: Almás

7-8: I hely: Szováta, II hely: Mártonffi János-Szentegyháza, III. hely: Keresztúr

Gratulálok minden résztvevőnek, aki ezt a napját a versenyzésnek, a sportnak áldozta.

 

Simon Géza Áron, testnevelő tanár

Sporthírek

 Szent Mihály Labdarúgó Torna

         A székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola labdarúgó csapata és a Mákvirág néptáncegyüttes október 19. és 22. között részt vett a Dunakeszin megrendezett  Néptánc Gálán valamint a Labdarúgó Tornán, ahol a hét csapatból az ötödikek lettünk. A torna gólkirálya Lőrentz Előd lett, aki oszlopos tagja a tánccsoportnak is. Köszönjük a meghívást a Kőrösi Csoma Sándor testvériskolának!  

Balázs Gábor Zoltán

Ködmön kincsei- Móra emlékhét

         A Petőfi Sándor Általános Iskola focicsapata 2017. október 25-én részt vett két korosztállyal a Székelyudvarhelyen megrendezett labdarúgó tornán, ahol az V-VI osztályosok másodikok és a VII-VIII osztály elsők lettek.  A VII-VIII osztályos fiúk 9 – 0 arányban győzték le ellenfeleiket, míg a kisebbek büntető rúgással maradtak alul egy góllal.

Balázs Gábor Zoltán 

Simon Géza Áron

Aranytoll

„A mese világában a csoda természetes dolog, a földi élet törvényei nem érvényesek, és a világ hibáit ki lehet javítani- következésképpen egy jobb világot épít az, aki naponta elolvas egy mesét, vagy akár meseírói tehetséggel bír.”

         Ezeket a szép gondolatokat olvashattuk az ARANYTOLL meseíró verseny szórólapján, melyet 2017. XI. 24-26.között szerveztek meg Nagyváradon. Erdély 10 megyéje és Magyarországról Pest megye nevezett be a versenybe. Több mint 300 diák írt mesét a megyei fordulókon. Hargita megy 38 diákja közül három tanuló jutott tovább a határon átívelő döntőbe. Iskolánkat Táncos Boróka képviselte a IV. B osztályból.

         Lelkesen indultunk a hosszú útra. Első nap a versenyzők bemutatkozása után egy fiatal tehetséges írónő, Mărcuțiu-Rácz Dóra, könyvbemutatóján vettünk részt, mely nagyon elnyerte kis meseíróink tetszését. Másnap került sor a meseírásra.Utána mézeskalács sütése, díszítése, táncház, népi gyermekjátékok tanulása, kézműves foglalkozások és városnézés tette színesebbé ottlétünket. A díjkiosztó gálán minden versenyzőt ajándékokkal jutalmaztak. Az I.,II.és III. díj után a NAPSUGÁR KÜLÖNDÍJÁT négy tanulónak ítélték oda. Köztük volt iskolánk tanulója is, Táncos Boróka.

         Szép emlékekkel, új barátságokkal gazdagodva tértünk haza.

Gratulálunk Borókának az elért eredményéért! 

Göllner Enikő 

XV. Gyermekszínjátszó Találkozó

Iskolánk IV.A osztályos tanulói november 24-én részt vettek  az Alsóboldogfalván szervezett XV. Gyermekszínjátszó Fesztiválon. Mosolykák nevű csapatunk II. helyezést ért el, Benkő Ádám a legjobb fiú színjátszó különdíját hozta el.

         Ügyesek voltatok mosolykáim! Gratulálok!

                                                                                                  Borbély Júlia, tanítónő 

Itt van az ősz, itt van újra! - rajzverseny

2017. november 24-én, Csíkszeredában, a megyeháza földszinti termében tartott kiállítás megnyitóján és díjazáson vettünk részt.

A Hargita megye tanácsa őszi rajzpályázatára beérkezett 2084 rajz közül, 200 pályamunka került kiállításra, ezek között található iskolánk 12 tanulójának rajza:

Orosz Rita- Viktória (VIII. C), Baksa Andrea (VIII. C), Jakabfi-Biró Csenge (VIII.C), Baranyai Dávid(VII.B), David Mark(VII. B), Deák Orsolya(VII. B), Pujkon Emőke  (VII.B), Nagy Csenge(V. C), Simófi Kinga  ( V.C), Sepsi Dóra- Tímea(IV. A), Benkő Andrea  (IV. A), Orosz Anita  ( II.A ).

A VII-VIII. osztályosok kategóriájában Orosz Rita- Viktória, VIII. C osztályos tanulót díjazták is.

Mindannyiuknak gratulálunk!

Simó Ildikó, igazgató

X. Barangolás Meseországban

Újra barangolni indult 54 kisdiák csütörtökön, 2017. november 23-án délután, a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Idén is megszervezésre került a már hagyományossá vált „Barangolás Meseországban” címet viselő szövegértő verseny. A környező falvakból, Székelyudvarhelyről, Segesvárról, Székelykeresztúr iskoláiból érkeztek III. és IV. osztályos tanulók. A délután meseolvasással indult az iskola könyvtárának kellemes csendjében. Idén egy hangulatos, tréfás népmesével ismerkedtek az olvasni vágyók. Meseolvasás után a díszterembe vonultak, ahol a három fős csapatok egy játékos feladatsort oldottak meg. Mindenik csapat ügyesen dolgozott, a pontszámok szerint a verseny nagyon szorosan alakult. Legügyesebbnek bizonyult a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola csapata, akik I. helyezést értek el. II. helyezést ért el a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, III. helyezést a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium. Dicséretben részesültek: Aurel Mosora Gimnázium (Segesvár), a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium,  a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola, a Nagygalambfalvi Általános Iskola és a szenterzsébeti Péchi Simon Általános Iskola.

Rendezvényünket támogatták: Pro Educatione Keresztúr Egyesület, Szél-Mob, Keresztúr Kistérség.

Minden résztvevőnek gratulálunk és visszavárjuk az elkövetkező barangolásra is.

Horváth Gizella, Borbély Júlia, Jakab Enikő

Országos Kriza János Mesemondó Verseny

Szász Sarolt ( II. A) és Berei Tamás ( VII. B ) tanulók a Kriza János Országos Mesemondó Versenyen vettek részt a hétvégén. Nagyon szép eredménnyel tértek haza, hiszen Sarolt dicséretet, Tamás pedig I. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyzőknek, büszkék vagyunk rájuk!

Kacsó Anna

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Február 2018
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Keresés

Névnap

2018. február 23. péntek
Alfréd, Mirtill
A Nap kel 06:40-kor,
nyugszik 17:27-kor.

Holnap
Mátyás, Jázmin
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

2384327
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
3927
5841
28990
38434
109625
144300
2384327

Előrejelzés
6432

2.82%
1.64%
1.10%
0.24%
0.04%
94.16%
Online (15 minutes ago):195
195 guests
no members

IP:54.234.233.48
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3