Osztálybajnokság

A Petőfi Sándor Általános Iskola Diáktanácsa 2018. november 6-án és 8-án az V-VI. és VII-VIII. osztályoknak osztálybajnokságot szervezett a Lukács András Sportcsarnokban. A játékvezetők Lázár Zsolt és Simon Géza-Áron, iskolánk testnevelés és sport szakos tanárai voltak. A fiúk fociztak, a lányok kézilabdáztak.

Az osztálybajnokság mérkőzéseinek alakulása:

Kedden:

Az V-VI. osztályos fiúk mérkőzései alapján a VI.B. osztály lett az I. helyezett, a lányoknál szintén a VI.B. osztály nyert.

Csütörtökön:

A VII-VIII. osztályos fiúk közül a VIII.C. osztály szerezte meg a győzelmet, a lányoknál a VII.B. osztály érdemelte ki az I. helyezést.

Hangulatos, hangos szurkolótábor biztatta a csapatokat.

                                                                           Takács Enikő

                                                                        A Diáktanács irányítója

Az I.B osztály találkozása a testvérosztállyal

Több előző beszélgetés során, a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola I. osztályának tanítónőjével, Nagy Eszterrel elhatároztuk, hogy osztályközösségeink között testvérkapcsolatot hozunk létre. Terveink között egymáshoz látogatások, közös programok, kirándulások szerepelnek, ezek során pedig minél több gyerekbarátságot összehozni, elmélyíteni.

Első találkozásunkra 2018. okt. 19-én került sor, a nyárádszeredai elsősök látogattak el hozzánk. A bemutatkozások után rövi filmet néztünk meg Franklinről (osztályunk kabalájáról) és a barátságról, a barátság fontosságáról. Azt követően iskolánk udvarán közös játékokra került sor, minden gyerek az új barátjával játszhatott különböző versenyjátékok során, különböző játékszereken. Lázár Zsolt tornatanár bácsi segítségével egy focimérkőzésre is sor került. Közös ebédelés után városnézésre indultunk, megismertettük testvérosztályunkkal városunk főbb látnivalóit.

Élményekben gazdag napot tudhattunk magunkénak. A búcsúzáskor csupa mosolygós arcok, pacsizások, ölelések tanúsították, hogy barátságok alakultak már ki. Abban igyekszünk majd, hogy a kapcsolatunkat minél jobban elmélyítsük, levelezések, üzenetváltások és sok-sok találkozás során.

Táncos Mónika tanítónő

Újra HATÁRTALANUL

Örömmel fogadtuk vendégeinket 2018.október 23-án a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Ezúttal, a Határtalanul Program keretén belül, testvériskolánk, a Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 8.osztályos tanulói, valamint kísérő tanáraik látogattak el hozzánk.

A csoportot a VIII.B osztály fogadta - már az érkezéskor ismerős arcok mosolyogtak össze, hiszen úgy a diákok, mint a pedagógusok között kialakuló barátságok, kellemes érzést idéznek elő találkozáskor.

Miután iskolánk igazgatója, Simó Ildikó, üdvözölte vendégeinket, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 8.osztályos tanulói igencsak színvonalas, megható műsorral ajándékoztak meg bennünket, felidézve az 1956-os év eseményeit. Köszönjük nekik és gratulálunk!

Kárpáti Zoltánné, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy számukra nagy öröm az, hogy intézményünkben lehetnek, hogy egymástól tanulhatunk, hogy itthon érezhetik magukat közöttünk.

Iskolájuk 40-ik évfordulója alkalmából kiállítás készült a 40 év jeles eseményeiről, melyet most a Petőfi Sándor Általános Iskola dísztermében és folyosóján tekinthetnek meg az érdeklődök.

A VIII.B osztály részéről, Pál Orsolya örvendeztette és dobogtatta meg mindnyájunk szívét csodálatos dalaival. Később, a kőrösis diákok betekinthettek az iskola épületébe, barátkoztak, beszélgettek a petőfis nyolcadikosokkal.

A vendégpedagógusok szakmai tanácskozáson vettek részt, mélyítve ezáltal is a jövőbeli partnerséget a két intézmény között.

 Karda Margit

Szüretelő, 2018

Az idén, október 18-án került sor a IV.B osztályosok hagyományos szüreti ünnepségére.

A népviseletbe öltözött gyereksereg feldíszített szekereken, vidám muzsikaszóval, énekelve vonult végig a városon. Szüleik a Kerekudvar Közösségi Háznál várták az ünnepi menetet, ahol ki lehetett próbálni, milyen érzés lóháton ülni, majd önfeledten járni a csősztáncot és örülni a tetszést kifejező visszatapsolásnak.

A szülői közösség összefogásának köszönhetően az idén sem maradt el az eszem-iszom, dínomdánom.                                       

                                                                   Győri Zsuzsánna, osztálynevelő

Mosoly Világnapja

Mosolygós délelőtt várta a petőfis gyerekeket a Mosoly Világnapján. Mindenki mosolygott, főként az előkészítő A osztályosok, no meg a másodikosok, akiknek a hetedikesek adták a mosolyt. Minden gyerek tudja, ha jót teszünk egymással, vidám emberek vesznek körül, akkor pedig mindenki jól érzi magát. Így is volt!

Jakab Enikő

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

November 2018
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Keresés

Névnap

2018. november 20. kedd
Jolán
A Nap kel 07:02-kor,
nyugszik 16:10-kor.

Holnap
Olivér
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

3644927
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
763
3785
6031
10918
37053
34216
3644927

Előrejelzés
1608

2.61%
2.15%
1.24%
0.19%
0.04%
93.77%
Online (15 minutes ago):30
30 guests
no members

IP:54.82.7.231
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3