Școala altfel / Iskola másként - A PATRA ZI / NEGYEDIK NAP

A Petőfi Hét első napja a főzőiskolával indult, az utolsó napja pedig egy színvonalas szakácskönyv elkészítésével zárult.

A gyerekek lelkesen rögzítették az otthoni vagy az iskolában közösen elkészített ételek receptjeit. Rajzoltak, írtak, színeztek, vágtak, ragasztottak a feladat kérelmeinek megfelelően. Minden osztály aprólékos, gondos munkát végzett annak érdekében, hogy a Petőfis Ízek receptes könyv megszülessen. Szakirányítóink, Dávid Hajnal és Deák György tanárok lelkesen és örömmel segítettek a munkafolyamatban és a kivitelezésben. Igényes és színvonalas munkák születtek.

Gratulálunk minden osztálynak a szép eredményért!

Dávid Hajnal

A III. A osztályosok ma az egészséges táplálkozásról beszélgettek, majd az iskola konyhájában tevékenykedtek. Finom gyümölcssaláták készültek.

                                                            Horváth Gizella

Csütörtökön, a helyi egészséges termékekről beszélgettek az I.A és II.A osztályos tanulók, majd ellátogattak a Vajgyárba, ahol Dézsi Csaba vezetésével betekinthettek a tejtermékek előállításának folyamatába, kóstolhattak sajtot, no meg minden gyerek által kedvelt epres joghurtot ehettek. Büszkék vagyunk arra, hogy városunkban előállítanak ilyen finom és egészséges ételeket, köszönet a nagyszerű bemutatóért, a fogadásért!

Később az I.A osztályos tanulók a városi játszóteret vették birtokukba, ahol önfeledten repült az idő a friss, tavaszi napsütésben. A II.A osztályosok a rajzok kiállítását nézték meg, ahol szavaztak a legjobban tetsző alkotásokra.

Karda Margit

Ma tej és méz napot tartottunk a csoportban. Finta Dénes méhész bácsival találkozhattak a gyermekek, a méhészet fortélyaival ismerkedhettek. A védőruha kipróbálása és a méz nyalogatása igazi élménynek számított ma mindenkinek. Köszönjük szépen, Finta Dénes úrnak, hogy meglátogatta csoportunkat.

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka 

FOTOGRAFII / FÉNYKÉPEK

Școala altfel / Iskola másként - ZIUA A DOUA / MÁSODIK NAP

A Petőfi hét keretén belül idén is megszerveztük az Iskola- és helytörténeti vetélkedőt az V. osztályosok számára. A két osztályból 3-3 csapat vett részt, felkészülve városunk és iskolánk múltjából. Jó hangulatban, szavalatok és éneklések közepette zajlott a verseny, a zsűri a dicséretek mellett az első három csapatot jutalmazta:

I.Benkő Andrea, Fodor Judit, Sepsi Dóra

II.Baksa Zalán, Bellu Andrea, Dobos István

III.Anton Demeter Kristóf Daniel, Major Alpár,Táncos Boróka

Gratulálunk a versenyzőknek, köszönjük a támogatást a Pro Educatione Keresztúr Egyesületnek.

Hegyi Éva és Takács Enikő szervező tanárok

Ötödikes és hatodikos tanulóink ma egymást váltották az érdekes és hasznos előadásokon, bemutatókon, melyeket a rendőrség, a tűzoltóság és az egészségügy képviselői tartottak.

Az elsős és másodikos tanulók közlekedési szabályokról beszélgettek a rendőr bácsival az iskola udvarán, kipróbálták azt is, hogyan kell átkelni az úton biztonságosan. Aztán a tanultakat lerajzolták és az osztályban kiállították. Később a városi kertészetbe látogattak, ahol megnézték, hogy lesz a magból növény, a kis palántából virág, valamint azt is megtudták, honnan kerülnek a szép virágok városunk parkjába.

Jakab Enikő

Az Előkészítő A osztályosok egészséges tízórait készítették, tonhal salátát, de ízlett a zsíros kenyér és a házi málnalekváros kifli is. Érdekes és hasznos volt Szécsi  Ibolya asszisztensnő bemutatója az egészséges táplálkozásról, életmódról. Köszönjük.

Borbély Júlia

A III. A és a IV. A osztályos tanulók a Berde Mózes Unitárius Gimnázium III. és IV. osztályos tanulóival járták tovább a búza útját. Megismerkedtek régi és új eszközökkel, gépekkel, kemencét néztek meg, vetélkedtek, népi gyermekjátékokat játszottak. A nap fénypontja a ropogós házikenyér közös elfogyasztása volt. Jó volt együtt lenni, jó volt a programzáró közös dalolás.

Máté Aliz és Horváth Gizella

Zöldség -és gyümölcsnapot tartottunk. Az otthonról hozott gyümölcsöket és zöldségeket szétválogatták,megmosták,kóstolták,majd a felvágásukat próbálták ki. Gyümölcssaláta és zöldségsaláta készült, mindenki örömére. Az egészséges táplálkozás ez alkalommal is mozgással fűszereztük, örömmel kapcsolódtak be az ugróiskolába.

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka

Ma a Tulipán csoportban gyümölcssalátát készítettünk. Ez a gyerekek egyik kedvence és még egészséges is. Nagy örömmel fogyasztották el.

Csoma Ilona

"Minden nap egy alma, az orvost távol tartja" mottóval kezdtük az Iskola másképp hét gyümölcsnapját. Megkóstoltuk nyersen, készítettünk egészséges ivólevet, gyümölcssalátát. A sok finom gyümölcs fogyasztása után egy kis mozgással folytattuk a napot a Gyöngyvirág csoportban.

Csáki Rozália

FOTOGRAFII / FÉNYKÉPEK

Școala altfel / Iskola másként - PRIMA ZI / ELSŐ NAP

Az "Óvoda másképp" hét keretében a Napraforgó csoport a zöldségnapot mozgással fűszerezte.  Az 1-4 osztályosokkal együtt ritmikus tornát tartottunk a sportcsarnokban.

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka

Az "Óvoda másképp" hét témaköre az egészségtudatos magatartásra nevelés. A Tulipán csoportban a reggeli tevékenység keretében, mivel Március 15 is közeleg, történelmi könyveket nézegettünk, színeztünk és katonadalokat hallgattunk. Később zöldségsalátát készítettünk, melyet ebédkor elfogyasztottunk, tudatosítva a gyermekekben, hogy milyen fontosak a mindennapi táplálkozásban.

Csoma Ilona

Az „Óvoda másképp” hét első napján a zöldségek fontosságával, ízével, felhasználási módjával ismerkedtünk a Gyöngyvirág csoportban.

Csáki Rozália 

Ép testben, ép lélek mottóval indult a kisiskolások első napja. Vidám mozgásos játékok, versenyjátékok, egyéni és csoportos ügyességi játékok tették hangulatossá, egészségessé délelőttünket. A sport és mozgás fontosságát hangsúlyozva, ritmikus tornával zárult a nap, melyet Szurkos Hajnalka óvónő vezetett, ezáltal bekapcsolva a Napraforgó csoport kisóvodásait is a témába. Köszönjük, hogy hozzáértéssel, türelemmel vállalta ezt a felkérést!

Karda Margit

A Petőfi Sándor Általános Iskolában az Iskola másként hét szórakoztatóan indult, mivel nem az osztályokban dolgoztak a diákok , hanem a konyhán. Az 5. ès 6. osztályosok számára Főzőiskola napot szerveztünk, ahol elsajátíthatták a legelemibb konyhai trükköket, alaprecepteket, az iskolai kifli felhasználásának új módozatait. Az iskolának tágas ebédlőjében és konyhájában sok finomság készült: töltött tojás , gyümölcssaláta, körözött, tojáspástétom, tiramisu. Mindemellett megtanultak majonézet kavarni, megtudták mi az ereszték, rántás, nokedli, kályhát gyújtani, meg azt is hogy a hagyma könnyeket csalhat a szemünkbe. Mindemellett az is tudatosult bennük, hogy a konyha is külön higiéniát igényel, milyen öltözetben főzünk, ha nincs mérlegünk, kanállal is mérhetünk. A finom falatokat közösen elfogyasztva, minden osztály tele hassal és jókedvűen távozott. Fülöp Pál  Éva gazdasszony és az osztályfőnökök jónak látták a mai kezdeményezést, hiszen újra jó lehetőség adódott a kreativitásra és csapatépítésre.

Fülöp Pál Éva

FOTOGRAFII/FÉNYKÉPEK

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Március 2019
V H K Sz Cs P Szo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Keresés

Névnap

2019. március 20. szerda
Klaudia, Alexa
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 18:04-kor.

Holnap
Benedek, Napsugár
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

3803086
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
1739
4846
10762
15251
40189
31982
3803086

Előrejelzés
2712

2.54%
3.06%
1.37%
0.19%
0.04%
92.80%
Online (15 minutes ago):66
66 guests
no members

IP:34.236.145.124
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3