Iskolatörténet

A székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola

Az 1989-ben bekövetkezett társadalmi változások új irányt szabtak az iskola életének. 1990. március 15-én ünnepi keretek között az addigi állami elemi, majd 1-es számú Általános Iskola  felvette a halhatatlan költő, Petőfi Sándor nevét. Az intézmény előtt látható Petőfi szobor, Márkos András szobrászművész alkotása, a székelykeresztúri múzeum jóvoltából került az iskola tulajdonába, és 1992-ben leplezték le.

A Petőfi Sándor Általános Iskola, Székelykeresztúr város egyetlen általános iskolája, 2011-től alegysége a Napsugár Napközi Otthon. Pillanatnyilag 544 gyermek tanul intézményünkben.

Minőségi oktatás megvalosítása és a tantervben megfogalmazott kompetenciák kialakítása mellett intézményünk a megismerés következő három pillére köré szerveződik: (a) megismerés eszközeinek elsajátítása, (b) környezetünkhöz való viszonyulás, (c) interperszonális kapcsolatok.

Iskolatörténet
Prof mentorat

A Petőfi Sándor Általános Iskola

120 év
Hagyományok, értékek

Galéria

Pillanatok az iskola mindennapjaiból

Kapcsolat

Școala Gimnazială ”Petőfi Sándor” Általános Iskola


Reméljük, hogy az Ön számára szükséges összes információt megtalálta ezen az oldalon. Ha bármilyen további kérdése lenne, kérjük, ne habozzon felvenni a kapcsolatot, állunk rendelkezésére.

Telefonszám

Tel: 004-0266-242728
Fax: 004-0266-242728

Küldjön üzenetet

Lépjen kapcsolatba velünk