Napsugár napköziotthon

Napsugár

Decemberi Boldogságóra program

Boldogságórákat tartani öröm. Így érezték azok a pedagógusok is, akik decemberben a jó cselekedetek témakörben tartották a foglalkozásokat: Demeter Ilona, Szurkos Hajnalka, Csáki Rozália, Simó Annamária, Jakab Enikő, Kányádi Tímea, Takács Katalin.

Napraforgó csapat

„Jó cselekedeteket gyakoroltunk, angyalkákat ajándékoztunk azoknak, akik rólunk gondoskodnak.”

Gyöngyvirágok csapata

„Kis angyalkát, ölelést és szeretetet ajándékoztunk.”

Elfogadók csapat

„Az Elfogadók másodikos tanulókból álló csapata adventi naptárakat készített, advent minden napjára egy-egy jó cselekedettel. Ezt a naptárt december közepén, karácsony előtt minden gyerek visszahozta az iskolába, ahol elmondták, milyen módon használták az elmúlt napokban, ki valósította meg a tervezett tevékenységeket. A legtöbben a tervnek megfelelően használták a naptárokat, aki eltért tőle, az is a célnak megfelelően cselekedett. Hasznos volt!”

VCSAPAT

„Jót kell cselekedni!  A VCSAPAT minden tagja ezt hitte, vallotta a tevékenységek során. Decemberben talán még könnyebb volt ezt kinyilvánítani, mint máskor, de abban mindenki egyetértett, hogy jót tenni jó!”

Bagázs csapat

„A december a jócselekedetekről szólt az osztályban, hogyan tudunk jónak lenni, másokon segíteni, akár egyénileg, akár osztályközösségként. Sikerült is mindenkinek több jót is cselekednie, örülünk hogy segíthettünk karácsonyi díszek készítésével szebbé tenni rászoruló gyerekek karácsonyát.”

Célok kitűzése és elérése a januári téma, mely újabb hasznos lehetőségeket tartogat a boldogságórák résztvevőinek.

Összeállította: Jakab Enikő

Forrás: www.boldogsagora.hu

Karácsony a napköziben

"Karácsony,karácsony,mennyit vártunk régen, aki gyermek,most is várja, Jézus a világ királya." Ünnepi hangulatban teltek a napok az utóbbi két hét alatt a Napsugár Napköziotthonban. Minden csoport bensőségesen készült fel a kis Jézus születésére. Adventi munkadélutánok, betlehemes jelenetek a szülőknek és a napközi csoportjainak, mézeskaláccsal való vendéglátás a csoportok között, közös éneklések sora követte egymást a készülődések folyamán. Köszönet a szülőknek, hogy a gyerekeikkel együtt díszítették fel az udvaron álló karácsonyfát, bekapcsolódva az angyali munkálatokba.

Szurkos Hajnalka

Mikulás ünnep

"Mikulás, mikulás, szép hosszú piros ruhás" Szent Miklós püspök legendájának felelevenítésével kezdődött el a Napsugár Napköziotthonban az idei mikulás várása. Az óvónők előzetes mikulási ajándéka a "Két mikulás nem fér meg egy erdőben,avagy a hazug rókát hamarabb utolérik mint  sánta kutyát"című bábjáték bemutatása volt. A Székelykeresztúri Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai az idén is tűzoltó autóval hozták a mikulást, a gyermekek nagy örömére. Köszönet mindenkinek a szép ünneplésért!

Szurkos Hajnalka

Márton napi projekt

Napközinkben már kilenc éves hagyománya van a Szent Márton ünnepség megszervezésének. A jeles naphoz kötődő szokások összegyűjtése, a közösen átélt élmények, tapasztalások örömének megélése, együttműködés az óvodai csoportok között, közösség fejlesztés, szociális-, valamint interkulturális kompetenciák fejlesztése szerepelt a november 6-12 között zajló óvodai projektünk fő célkitűzései között.

A hét folyamán, az Imreh-Marosi családnak köszönhetően, élő liba lehetett egy napig a napközi vendége. Az óvónők jelmezben játszották el a Márton személyéhez fűződő legendát, a gyermekek libatáncokat jártak fejdíszeikkel.

Azokban a gyermekekben, akik a német nyelvvel opcionális tevékenység keretében ismerkednek, tudatosult, hogy német nyelvterületről terjedt el a fáklyás felvonulás (Martinsumzug), amely Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez. „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” mottó alatt fogalmazták meg a gyermekek azokat a jócselekedeteket, amelyekkel ők lesznek majd mások számára a fény.

A szülőkkel való közös lampionkészítésre november 12-én került sor. A Napraforgó, Pipacsok és Tulipán csoportok gyermek- és szülőközössége saját készítésű lampionokkal találkozott az udvaron, hogy fénytengert varázsolhasson, énekszó és népi gyermekjátékok kíséretében, az óvoda udvarára. A város központjáig vonult fel a lelkes csapat, majd visszatérve libazsíros kenyeret, lila hagymát és meleg teát fogyaszthatott kicsi és nagy.

Köszönjük szépen a Székelykeresztúri Villám- Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak, hogy figyelemmel kísérték a mécsesek meggyújtását és a felvonulást. Köszönet a gyermekeknek, szülőknek, munkatársaknak, hogy élménydús projektet zárhattunk.

Szurkos Hajnalka

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Január 2019
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Keresés

Névnap

2019. január 20. vasárnap
Fábián, Sebestyén
A Nap kel 07:29-kor,
nyugszik 16:34-kor.

Holnap
Ágnes
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

3717882
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
308
1234
8917
8917
21451
35481
3717882

Előrejelzés
1392

2.57%
2.69%
1.31%
0.19%
0.04%
93.20%
Online (15 minutes ago):32
32 guests
no members

IP:107.21.16.70
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3