"FÁTÓL FÁIG, VERSTŐL VERSIG" MEGYEKÖZI VERSMONDÓ VERSENY

2019. május 10- én Kányádi Sándor költőre emlékeztünk Nagygalambfalván, a XVII. alkalommal megrendezett versmondó versenyen.

Iskolánkat:

- Hegyi József ( I. A)

- Zsidó Ágota ( III. A)

- Mátéffy Anna (IV. B) és

- Pujkon Emőke ( VIII. B) képviselték.

Zsidó Ágota II. helyezést ért el, Pujkon Emőke pedig III. helyezett lett. Gratulálunk a versenyzőknek!

Kacsó Anna

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

Nagy Tamás Roland, a Petőfi Sándor Általános Iskola III. A osztályos tanulója, sikeresen képviselte iskolánkat és megyénket az országos Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, melyet idén Kecskeméten (Magyarország) szerveztek. Az országos döntőn II. helyezést ért el. „Gratulálunk és büszkék vagyunk rád!”

Felkészítő tanító Máté Aliz

ORSZÁGOS MIKES KELEMEN MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTÁRGYVERSENY

ORSZÁGOS MIKES KELEMEN MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTÁRGYVERSENY

2018. ÁPRILIS 5- 7.

         A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium adott otthont a MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTÁRGYVERSENY országos szakaszának. Iskolánkat OROSZ RITA- VIKTÓRIA, VIII. C osztályos tanuló képviselte. A megmérettetésen a 24 nyolcadikos tanuló közül Rita a IX. helyezést érte el. Gratulálok a nagyon szép eredményhez! Büszke vagyok rád, Rita!

Kacsó Anna, magyar szakos tanár

Az alábbiakban Rita élménybeszámolóját olvashatjuk:

         Az elmúlt pár nap izgalmas és élménydús volt számomra, főként azért, mert ez volt életem első országos magyar versenye. Indulás előtt egy kissé izgultam, de ahogy megérkeztünk a helyszínre, minden aggodalmam elszállt. A kollégium óriási és álomszép. Rendkívüli élmény volt olyan falak között lakni, összemérni a tudásomat másokkal, ahol olyan nagy emberek is megfordultak, mint Áprily Lajos, Kőrösi Csoma Sándor vagy Sütő András. Változatos és színes programmal fogadtak a szervezők, első este már egy fergeteges, lélekmelengető Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncerten vettünk részt. A néptánc- és népzenei műsorok, az előadások is igazán lenyűgöztek mindenkit. Nagyon tetszett, hogy nem csak a felnőttek, hanem még a kollégium diákjai is azon fáradoztak a vakációban, hogy mindnyájan jól érezzük magunkat, és egy életre szóló élménnyel térjünk haza. A gyulafehérvári kirándulás is lenyűgöző volt, a vár maga elképesztő. A kiránduláson még az időjárás is nekünk kedvezett, mintha egy időutazáson vettünk volna részt, visszarepültünk az időben, és úgy éreztük, hogy a még virágkorát élő vár falai közt sétálunk. Közben új barátokra leltem, amely még nehezebbé tette a már amúgy sem egyszerű búcsúzást. Minden tiszteletem a szervezőké, és köszönöm, hogy részese lehettem ezeknek a varázslatos eseményeknek!

Orosz Rita- Viktória

Fától fáig, verstől versig

        Tizenötödik alkalommal került sor,  2017. május 12-én, Nagygalambfalván a „Fától fáig, verstől versig” szavalóversenyre, melyen Hargita, Maros és Brassó körzeti és megyei szakaszon  díjazott versmondók vettek részt.

         Iskolánkat két tanuló, Zsidó Ágota I. A és Mátéffy Kund VII. B osztályos tanulók képviselték.

         Zsidó Ágota az előkészítő-első osztályosok korcsoportjában I. díjat, míg Mátéffy Kund a VII-VIII. osztályosok korcsoportjában dicséretet érdemelt.

         Mindkettőnek gratulálunk!

 

         Horváth Gizella

Benedek Elek mesemondó verseny

  

Iskolánkat Szász Sarolt ( I.A ) és Berei Tamás (VI.B) képviselte a szentábrahámi Benedek Elek mesemondó versenyen. Mindketten I. helyezést értek el, így részt vesznek az országos megmérettetésen. Gratulálunk a versenyzőknek, és további sok sikert kívánunk!

 

Kacsó Anna

Mesék szárnyán – II.forduló

    

 

    December 17-én, négy csapattal indultunk Székelyudvarhelyre, a Mesék szárnyán vetélkedő  második fordulójára: Óriások, Baglyok csapata a IV.B osztályból, valamint a Csillag és Király csapatok a IV. A osztályból. Ügyesen teljesítettek tanulóink, mindannyian továbbjutottak a harmadik forduló megmérettetésére. Ezúttal a Király csapat szerezte meg a forduló I. helyezését. Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

MESÉK SZÁRNYÁN – mesevetélkedő 2016

                Székelyudvarhelyen mérte össze tudását, ügyességét 54 benevezett csapat, a környék iskoláiból. Iskolánkból 7 csapattal neveztünk be: OLVASÓKÁK (II.B oszt.), MOSOLYGÓ ALMÁK és CSENGŐ BARACKOK (III.B oszt.), KIRÁLY és CSILLAG (IV.A oszt.), valamint BAGLYOK és ÓRIÁSOK (IV.B oszt.). Minden csapat korosztályának megfelelően ügyeskedett, ezért dicséret illeti a résztvevőket!

 

                A negyedik osztályos csapatok jutottak tovább a második fordulóra. Külön dicséretet  érdemelnek  a Csillag (IV.A) és Baglyok(IV.B) csapatok tanulói, akik megszerezték e forduló első, valamint második helyezését. Gratulálunk, eredményes második fordulót kívánunk!

Verseny összefoglaló

  Mozgalmas versenyidőszakon vagyunk túl és nagyon sok szép eredménnyel büszkélkedhetünk. A Petőfi Sándor Általános Iskolát a következő tanulók képviselték eredményesen a különböző versenyeken:

  Magyar nyelv és irodalom területén a Mikes Kelemen megyei tantárgyversenyen David Mark (V.B) III. helyezést ért el, aki az országos szakaszon Nagyváradon tízedik helyen végzett. A Kőhalomban megszervezett Adj, király, katonát! regionális versenyen Tarcsafalvi Dóra (VII. C ) az egyéni versenyen II. helyezést ért el, így a Kolozsváron megszervezett országos döntőn vett részt. A szentábrahámi Benedek Elek mesemondó versenyen Fodor Boróka ( V.B) és Mátéffy Anna (II.B, Győri Zsuzsa tanítónő tanítványa) remekelt, mindketten továbbjutottak az országos versenyre.

  A fizika területén május 7-én a Tamási Áron Gimnáziumban szervezték meg az Alfa és Omega verseny döntő szakaszát. A tanév kezdetén 249 hetedikes diák jelentkezett a versenyre Brassó, Kovászna, Maros és Hargita megyéből. Három levelező fordulót követően a verseny döntő szakaszára 74 diák kapott meghívót.
Iskolánkból 15 hetedikes diák jelentkezett, 12 diák döntős volt. Simófi Levente I.díjat nyert, Fülöp Richárd István, Lukács Kamilla és Egyedfi Tamás dicséretben részesült.

  Április 23-án szervezték meg Nyíregyházán a Jedlik Ányos fizikaverseny döntőjét a 7-10 évfolyamok számára. Iskolánkat a hetedikes Simófi Levente képviselte, aki negyedik helyezést ért el a 81,48%-os teljesítménye alapján.

  Gratulálunk nekik és tanáraiknak, további kitartó munkát mindannyiuknak!

  Április 18-22 között Egészség és környezet hetet tartottunk, melynek színes programjai elnyerték diákjaink tetszését: közös iskolai kirándulás a Sóskútra, sportnap a sportcsarnokban, üzemlátogatások, egészség megőrzését célzó előadások, egészséges táplálkozásra nevelő tevékenységek, bio- kozmetikumok készítése, tavaszi nagytakarítás, valamint osztályszintű szabadidős tevékenységek tették mozgalmassá ezt a hetet. Szécsi Blanka (VII.B) így emlékezik erre a hétre: „Az én véleményem szerint az „iskola másként” hét minden évben nagyon jól sikerült, mert mindig nagyon érdekes, és szórakoztató programokon vehettünk részt. Az idei program kissé meglepett, ugyanis biotermékeket készítettünk, ami már a szó hallatán is jónak tűnt, és az is volt. Készítettünk fürdőbombát, aminek nagyon jó hatása van a bőrre, ugyanakkor az elkészítése is egyszerű; egy nagyon jó pórustisztító arcradírt; valamint egy testápoló balzsamot is, amiknek elkészítése ugyancsak egyáltalán nem komplikált, az illata is nagyon jó, és kellemes, ráadásul hihetetlenül puhává teszi a bőrt. Ezek a termékek semmiféle vegyszert, és tartósítószert nem tartalmaznak, ezért elkészítésük után 1-2 héten belül el kell használni azokat, de nagyon hatásosak.”

Páll Emese

Noutati, evenimente

Niciun eveniment

Calendar

August 2020
D L M M J V S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Cautare

Névnap

2020. August 5. Miercuri
Krisztina, Kriszta
Sunrise at 05:32,
Sunset at 20:21.

Tomorrow will be
Berta, Bettina
name-day

SFbBox by website

Statisticã

7748225
Astăzi
Ieri
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Toate
3561
5416
16323
28585
20205
100285
7748225

1.30%
4.05%
1.23%
0.18%
0.11%
93.13%
Online (15 minutes ago):48
48 guests
no members

IP:35.172.233.2
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3