Csillagszerző Matematikaverseny

 2021. március 5-én online szervezték meg a Csillagszerző Matematikaverseny megyei fordulóját. Nagy Tamás Roland (VI.B) I. helyezést ért el, így képviseli iskolánkat az országos szakaszon. Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Kányádi Timea

Olimpiada de fizică / Fizika olimpiász

A Román Fizikusok Társasága március 6-án megszervezte a fizika olimpiász I. szakaszát online. Nagy Tamás Roland 1013 romániai hatodikus közül 63. lett, 23 pontot gyűjtött a 30-ból. Hargita megyében a legjobb eredményt érte el az összes versenyző közül, az összes osztályból.

Baksa Zalán országos szinten 356. lett 615 hetedikes közül, megyei második.

Mindketten továbbjutottak a II. fordulóba, amelyet április 17-én szerveznek, szintén online.

A Hargita megyei diákok eredményei itt:    https://www.dropbox.com/s/1xcu3tlddlwod1w/eredm%C3%A9nyek.pdf?dl=0

Bernád Rozália

A GÓT NŐ névadó- alkotói pályázat

A GÓT NŐ névadó- alkotói pályázat eredményhirdetésére 2021. március 8-án került sor a székelykeresztúri Molnár István Múzeumban.

Irodalom kategóriában elért eredmények:

I. helyezés – Gyarmathy Dóra (IV. A)

II. helyezés – Krisán Előd (IV. B)

III. helyezés – Vári Tamara (IV. A)

Dicséret – Szilveszter Jázmin (IV. A)

Rajz kategóriában elért eredmények:

I. helyezés – Barabás Lilla Ágnes (II. B)

III. helyezés – Biró Dóra (IV. B)

Dicséret – Molnár Annabella (IV. A)

Névadó kategóriában elért eredmények:

I. helyezés – Balogh Boglárka (IV. B)

Dicséret – Bálint Kamilla (IV. A)

Minden kategóriában jól teljesítő dicséretben részesült Takács Petra (IV. B).

 

Köszönjük diákjainknak, hogy tudásukkal, kreativitásukkal öregbítették iskolánk hírnevét. Büszkék vagyunk rájuk!

Jakab Enikő

Hófehér varázs

A Székelykeresztúri Városi Könyvtár "Hófehér varázs"címmel meghirdetett irodalmi pályázatára iskolánk több tehetséges tanulója is benevezett. A 2020. december 18-án tartott eredményhirdetésen a következő tanulók alkotását díjazta a zsűri:

 

I. kategória: Vers

Előkészítő – 2. osztály

II. helyezés: Simó Fanni (II. B)

3. – 5. osztály

I. helyezés: Szilveszter Attila (III. A)

II. helyezés: Farkas-Krisán Anna (III. A)

III. helyezés: Hegyi József (III. A)

A zsűri különdíja: Hegyi Renáta  (III. A)

Könyvtárosok különdíja: Szabó Adrienn (IV. A)

 

II. kategória: Próza

3. – 5. osztály

I. helyezés: Biró Dóra (IV. B)

II. helyezés: Hatos György (III. A)

Könyvtárosok különdíja: Barabás Hunor (IV. B)

A Kájoni János Megyei Könyvtár különdíja: El-Shobaki Amira (IV. A)

 

Gratulálunk!

Sata Annamária

Concursul "Élet a Földön" vetélkedő

Élet a Földön című biológia-földrajz vetélkedő

 

November 25-én a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola által szervezett Élet a Földön című, biológia-földrajz verseny döntője lejárt, ami a jelenlegi helyzetre való tekintettel online térben zajlott. A döntőben csak azok a tanulók vehettek részt, akik a selejtező szakaszban az első tízben benne voltak. Iskolánkat Baksa Zalán képviselte a döntőben, mivel a selejtező szakasz első helyezettje lett. Zalán újra megmutatta tudását, és a legnagyobb pontszámmal az első helyen végzett. Gratulálok kitartó munkája eredményéért. Sok egészséget kívánok mindannyiunknak, hogy az elkezdett munkát folytathassuk.

Hatos Anna-Zsuzsánna, biológia szakos tanár

 

Előzmények:

November 11-én sikeresen zajlott a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola által szervezett Élet a Földön című, biológia-földrajz verseny első, selejtező fordulója. Sajnos a körülmények nem igazán kedveztek a verseny "normális" lebonyolításához, így az online térben zajlott. Iskolánkból hat hetedikes tanuló vett részt (Balázs Eszter, Benkő Andrea, Baksa Zalán, Major Alpár, Dobos István, Csomor Anna). Baksa Zalán lett az első a 32 résztvevő diák közül, akit a szervezők nagy szeretettel várnak a döntőbe, amelyre november 25-én 14 órától kerül sor, kamera előtt. Minden résztvevő diákomnak szívből gratulálok és büszke vagyok rájuk, mivel bármilyen nehéz is a jelenlegi oktatás és felkészülés, mégis pozitívan és lelkesen állnak a megpróbáltatások elé. További sok sikert kívánunk neked, Baksa Zalán, kitartást és egészséget!

Hatos Anna-Zsuzsánna, biológia szakos tanár

Concurs de fizică / Fizikaverseny

Ezüstérmet nyert Nagy Csenge országos online fizikaversenyen!

A koronavírus-járvány miatt szeptember 26-án tartották meg az eredetileg május 16-ra tervezett országos döntőjét az Alfa és omega fizikaversenynek. A járványügyi intézkedések miatt online került sor a megmérettetésre, ami abszolút újdonság volt diákoknak, szervezőnek egyaránt.

A végső eredményhez 40%-ban járult hozzá a 3 levelező fordulóban gyűjtött pontszám, 60 % pedig a döntő napján online kapott feladatsorok, egy kísérlet elvégzése és feltöltése a You Tube csatornára, valamint két néma kísérletben látottak helyes magyarázata.

            Csenge 216 hetedik osztályos versenyző közül 11. helyen jutott a döntőbe.

Bernád Rozália

A teljes lista itt!

Fuss Neki!

MEGFUTOTTUK! 

Iskolánk immár 3. alkalommal vett részt a „Fuss neki!” mozgalomban a „ Digitális korszak digitális eszközökkel 3” projekttel. Az előző évek célja az intézményünk digitális eszköztárának bővítése volt.

Az idén egy másik fontos célt is kitűztünk magunk elé. Egy féltetős lefedést szeretnénk megvalósítani a Timafalvi alegységnél, mivel a mostani egészségügyi szabályok korlátozó intézkedései miatt diákjaink rossz idő esetén kevesebbet lehetnek friss levegőn. Ez a tető több mint 100 kisdiáknak biztosítaná naponta a friss levegőn való tartózkodás lehetőségét, illetve helyet adna a tornaóráknak is.

Ezért vállaltuk az idén is a futást, és úgy tűnik, hogy közösen sikerült ezt megvalósítani!

E cél megvalósításában nagyköveteink segítettek, akik megmozgatva közösségi hálóikat támogatókat kerestek cégek, magánvállalkozók és fizikai személyek között. Ennek a megfeszített munkának az eredménye, hogy a 24 benevezett alapítvány közül iskolánk Pro Educatione Keresztúr Egyesülete teljesített az idén a legjobban.

Ezért köszönet Önöknek és nektek kedves gyerekek, szülők, ismerősök, külhoni és hazai barátok!!!

Göllner Enikő Emese, Takács Katalin

Nyáron érkezett oklevelek kémiából

A járvány miatt elmaradt a március 28-ra tervezett erdélyi döntője a Hevesy György kémiaversenynek, ahová két diákunk is bejutott, csodálatos módon, ugyanabból az évfolyamból, különböző osztályokból! A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság a nyáron postázta a megyei legjobbak okleveleit. Gratulálunk a lányoknak, és búcsúzunk tőlük. Anna az Orbán Balázs Gimnáziumban, Noémi a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban folytatja tanulmányait. Sok sikert, és további szép eredményeket kívánunk!

Bernád Rozália

Zrínyi Ilona Matematikaverseny és Internetes Matematikaverseny

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány által szervezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszán iskolánk 46 diákja vett részt. Kiváló teljesítményt ért el Nagy Tamás-Roland (V. B), aki II. díjat kapott és Kovács Tamás (VII. B), aki dicséretben részesült. Nagy Tamás-Roland ezzel a nagyszerű eredményével bejutott az országos döntőbe.

A matematika népszerűsítése céljából meghirdetett, 8 fordulóból álló Internetes Matematikaversenyre iskolánkból 27 tanuló nevezett. A résztvevők a Kárpát-medence számos településéről jelentkeztek. A legeredményesebb versenyzők listáján, melyet közzétettek a Mategye Alapítvány honlapján, iskolánk három diákja szerepel: Nagy Tamás-Roland (V. B) 93%-os, Dénes Anita (V. B) 92%-os és Petrea-Geréb Dávid (V. C) 58%-os teljesítménnyel.

Gratulálunk minden résztvevőnek! A következő tanévre is eredményes és örömteli matekezést kívánunk mindenkinek!

Major Margit és Kányádi Timea tanárnők

Élhető Föld

ÉLHETŐ FÖLD címmel, megyei pályázatot  hirdetett a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola, melyre kisdiákjaink is beneveztek. A kisebbek rajzokban jeleníthették meg gondolataikat, érzéseiket, meglátásaikat a témával kapcsolatosan. Íme az eredmények: II.helyezés – Klein Tamara (I.B), Szurkos Máté (II.A); III.helyezés – Hegyi Barbara (E.A), Derzsi Hajnal (II.B).

A IV-ik osztályosok irodalmi alkotásaikban fejezték ki, hogy mit gondolnak, és mit tehetnek azért, hogy Földünk élhető legyen. Büszkélkedhetünk Bokor Balázs (IV.B) I.helyezést nyert alkotásával, valamint Bedő Noémi (IV.A) III.helyezést elért munkájával.

Mindannyiuknak gratulálunk!

Karda Margit

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Május 2021
V H K Sz Cs P Szo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Keresés

Névnap

2021. máj. 18. kedd
Erik, Alexandra, Szandra
A Nap kel 05:06-kor,
nyugszik 20:28-kor.

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

8846906
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
2039
2295
6571
15538
48805
38287
8846906

Előrejelzés
2688

1.25%
4.36%
1.27%
0.17%
0.10%
92.85%
Online (15 minutes ago):32
32 guests
no members

IP:3.238.96.184
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3