Rendezvények

el1.jpg

„Lipem-lopom a szőlőt”

„Lipem-lopom a szőlőt”- Szüreti mulatság a Napraforgó Csoportban

 

Október 8-án és október 11-én, két időpontban ajánlottuk fel az idei tanévben a szüreti mulatságot a Napraforgó csoport gyerekei számára, hogy minél több gyermek részesüljön a tapasztalatokban és élményekben, az előírt járványügyi keretek betartásával.

Az óvodai programunkban mindig fontos szerepet betöltő testi és lelki egészséges életmódra való nevelésre, a hagyományok ápolásának megvalósulására figyeltünk és figyelünk az óvodai élet jelenlegi mindennapjai során is, ezt tartottuk szem előtt a szüreti mulatság megszervezésénél is. Célkitűzéseink között szerepelt, hogy minden gyermek megtalálja a korának és fejlettségének megfelelő élményszerzési és tapasztalási szerzési lehetőségeket.

A régi szüreti mulatságok emlékeinek felelevenítése után igazi élmény volt az idei rendkívüli szekerezés az óvoda udvarán, az óvoda folyósóján, az öltözőben és a csoportszobában is. A székely ruha vagy a báli ruha viselésére, a szüreti dalok éneklésére, a népi gyermekjátékokra, kézműves tevékenységekre, szőlő fogyasztására is sor került, a gyerekek nagy örömére. A szülők ebben az évben is a digitális világ által értesülhettek gyerekeik szüreti mulatságáról. Köszönet a szülőknek, munkatársaknak a közreműködésért!

 

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka

el1.jpg

Petőfi Napok

Petőfi Napok programja

el1.jpg

Tanévnyitó ünnepély

"A tudást csak akkor tudjuk megemészteni, ha jó étvággyal habzsoljuk!”

Anatol France

Kitartást, szép eredményeket és sok sikert kívánunk iskolánk minden tanulójának a 2021-2022-es tanévben!

el1.jpg

2021 - Petőfi nap másképp

Március 15. -19. (Hétfő-Péntek)

 

Helyszín: Főépület udvara
Diákok: Moha Rádión követhetik

 

Szeretettel és tisztelettel várjuk,
hogy tekintsék meg műsorainkat az iskola honlapján és Facebook oldalán!

el1.jpg

Gyermeknapi játszóház kicsit másként a Napsugár Napköziotthonban

Helyszín: Napsugár Napköziotthon

Időpont: 2021. június 2. délelőtt 10 - 12 óra


Megnyitó: Síppal, dobbal - az óvó nénik meglepetés műsora

el1.jpg

Biciklitúra a fiatfalvi iszapvulkánokhoz

A III.B osztály tanulói júl. 17 délután kerékpáraikkal „felkerekedtek” felfedezni Fiatfalva nevezetességeit. A kerékpározás élményét összekötöttük a hely érdekességeinek megismerésével.  Meglátogattuk a templomot, Pál Attila tiszteletes úr bemutatásával megismertük annak történetét, különlegességeit. Megnéztük a helyi iskolát és óvodát, felidézve annak történetét. A túrázás következő állomása az Ugron kastély volt, udvarára bekarikázva figyeltük meg annak jellegzetességeit és ismertük meg a történelmi hátterét. Utunk következő helyszíne volt az egykor Fehérszéknek nevezett iszapvulkánok.

el1.jpg

XIII. NEMZETKÖZI FELOLVASÓMARATON – PILINSZKY JÁNOS – 2021

Tizenhárom éve indult útjára a nemzetközi méretűvé nőtt maratoni felolvasás, amely évente több mint 10 ország magyar anyanyelvű diákjait és pedagógusait szólítja közös felolvasásra. Idén Pilinszky János (1921-1981) születésének 100. évfordulóját ünnepeljük, így az ő alkotásai szólaltak meg világszerte. A közös felolvasásban a Petőfi Sándor Általános Iskola 5-8 osztályos tanulói is részt vettek magyartanáraik vezetésével.

el1.jpg

Balul strugurilor / Szüreti bál

Szüreti bál másképp a Napsugár Napköziotthon Napraforgó csoportjában”

„Óvó nénik, ha majd elmegy a korona vírus innen, lesz megint szüreti bál?” -kisgyermek által feltett kérdés volt az idei októberi szüreti projektünk kiinduló pontja.

Közösen határoztuk el, hogy mindenki nagy örömére, a szüreti mulatság nem marad el a korona vírus ideje alatt sem, természetesen az előírt járványügyi keretek betartásával.

el1.jpg

2020 - Az iskola névadó ünnepségének 30 éves évfordulója

Iskolánk 1990-ben, 30 évvel ezelőtt vette fel a Petőfi Sándor nevet. Az idén, 2020 március 12-14-e közötti időpontra terveztük ennek megünneplését. A világjárvány miatt hozott intézkedések nyomán az iskolai Petőfi Napok megrendezésére nem kerülhetett sor, így október 23-án, az 1956-os forradalomra való emlékezés alkalmából iskolánk névadója és 30 évvel ezelőtti megújulására is emlékezünk.  

el1.jpg

Tanévnyitó ünnepély

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Szeptember van, néhány nap múlva kezdődik az iskola. A 2020/2021-es tanévet iskolánk zöld forgatókönyv szerint szerint kezdi.

 

2020. szeptember 14-én, hétfőn, szeretettel várjuk tanintézményünk minden diákját!

 

Ünnepélyes tanévnyitót az iskola udvarán, az intézményünkbe lépő előkészítő osztályosoknak tartunk 9,30 órai kezdettel. Kérjük a tisztelt szülőket, hogy a főépület hátsó bejáratánál találkozzanak az óvónénikkel, ott engedjék át gyerekeiket a tanító néniknek.