Balul strugurilor / Szüreti bál

Balul strugurilor / Szüreti bál

„Szüreti bál másképp a Napsugár Napköziotthon Napraforgó csoportjában”

„Óvó nénik, ha majd elmegy a korona vírus innen, lesz megint szüreti bál?” -kisgyermek által feltett kérdés volt az idei októberi szüreti projektünk kiinduló pontja.

Közösen határoztuk el, hogy mindenki nagy örömére, a szüreti mulatság nem marad el a korona vírus ideje alatt sem, természetesen az előírt járványügyi keretek betartásával. Sor került tehát az idei októberben is, a tavalyi szép emlékek felelevenítése után, úgy a szekerezésre kis szekérrel a napköziben, mint a székelyruha viselésére, mozgásos dalokra, a gyümölcsök, szőlő, kalács fogyasztására. A foglalkozások felépítésénél követtük, hogy a gyermekek megtalálják a koruknak és fejlettségüknek megfelelő élményszerzési és tapasztalás szerzési lehetőségeket.

 

A szülők, miután ünneplőbe öltöztették gyermekeiket, kis videó felvételeinken keresztül követhették gyermekeik szüreti bálját, a digitális világ által értesülhettek és nyugtázhatták, hogy az óvodai programunkban mindig fontos szerepet betöltő egészséges életmódra való nevelés, a hagyományok ápolása megvalósul az óvodai élet jelenlegi mindennapjai során is.

 

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka