Testnevelés és sport tantárgyversenyek

Testnevelés és sport tantárgyversenyek

Javában zajlanak a testnevelés és sport tantárgyversenyek, úgy az alsó tagozaton, mint az általános iskola szinten. Iskolánk csapatai és tanulói több területen is érdekeltek voltak.  

              Az V-VIII. osztályos lány kézilabda megyei szakaszát március 21.-én Gyimesfelsőlokon rendezték meg, ahol a lányok első helyezést értek el, a házigazda csapatát legyőzve. Hasonló eredményt értek el az V-VIII. osztályos fiúk is, akik Szentábrahám csapatát legyőzve értek el megyei első helyezést kézilabdában, ezzel jogot szerezve a regionális szakaszra.

              Ezt követte a helyi szervezésű V-VIII. osztályos kispályás labdarúgás körzeti szakasza, ahol sikerült megszerezni az első helyezést, így részt vehettünk a Salamáson megszervezett megyei szakaszon, ahol ötödik helyezést ért el a csapat.

              A következő verseny április 4.-én, az általunk megszervezett vegyes minikézilabda torna megyei szakasza volt. Ezen a bajnokságon a III.-IV. osztályos tanulókból álló csapat második helyezést ért el.

              Megszerveztük a tetratlon és cros versenyszámok helyi szakaszát, amire közel harminc gyerek jelentkezett. Az eredmények tükrében Balázs Eszter, Fodor Adrian-Ion és Márton Alpár Rafael képviselték iskolánkat az április 14.-én Székelyudvarhelyen megrendezett megyei tetratlon versenyen, ahol nem kis meglepetésre Márton Alpár Rafael első helyezést ért el, így tovább jutott az országos döntőre.

              Gratulálok minden tanulónak az elért, szép eredményekért, és a belefektetett plusz munkáért, valamint további sok sikert kívánok a soron következő versenyekhez. Felkészítő tanárok: Simon Géza-Áron és Lázár Zsolt.

 

                                                                                                                                                Írta: Lázár Zsolt